Richard van der Weerd

Weverstraat 21
6862 DJ Oosterbeek
(026) 333 48 90

Advies

Bij de groenteman kunt u terecht voor al uw vragen over groenten en fruit. Want naast de beste producten biedt de groenteman u nog iets anders, namelijk aandacht en advies. De groenteman is uw persoonlijke voedingsadviseur. Hij helpt u bij het maken van gezonde, lekkere, verantwoorde en verrassende keuze. Advies en persoonlijke aandacht bij de groenteman zijn heel normaal. Deze vakman kan u echt alles vertellen over zijn producten!

Nieuws & tips

Onrijp geoogst

Onrijp geoogst

Wist u dat verse doperwten in onrijpe toestand worden geoogst? In de zaden zitten suikers en deze zijn doordat ze zo vroeg worden geoogst nog niet omgezet in zetmeel. Hierdoor krijgen de zaden een zoetige smaak. Doperwten zijn ook verkrijgbaar in blik of diepvries maar die smaak is niet te vergelijken met de smaak van verse doperwten.

Rauw ook lekker

Rauw ook lekker

Rauw is witlof heerlijk fris in een salade. Maar wist u dat roodlof door een salade ook erg lekker is? Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio. De roodlof is iets zachter en zoeter van smaak en rauw op zijn lekkerst door de knapperige bite. Vraag uw groentespecialist voor meer informatie over witlof en roodlof.

Leg uw ouders in de watten

Leg uw ouders in de watten

Het is weer bijna tijd voor Moeder- en Vaderdag. Tijdens deze dagen wordt er vaak gezellig gezamenlijk met de familie ontbeten of wordt er een ontbijtje op bed gebracht. Een goed moment om een verse groente- en/of fruitsmoothie te maken of een lekkere fruitsalade te bereiden!

An pear a day...

An pear a day...

De peren zijn dit jaar weer op hun best: heerlijk geurend en knapperig. Wist u dat het eten van peren enorme gezondheidsvoordelen met zich mee brengt? Ze leveren namelijk een bijdrage aan het verminderen van de kans op o.a. diabetes type 2, hart- en vaatziekte, een gezonde huid en nog veel meer! Heeft u dus al een peer gegeten vandaag?

31 mei: Dag  van de asperge

31 mei: Dag van de asperge

Ieder jaar vindt op de vrijdag na Hemelvaart de Dag van de Asperge plaats. Tijdens de Dag van de Asperge wordt er extra aandacht besteedt aan de Koningin der Groenten. Dit wordt gedaan in samenwerking met telers, groentemannen, supermarkten en restaurants. In het hele land zijn er op deze dag open dagen, kortingen en acties.

Zelf een ananas kweken?

Zelf een ananas kweken?

Als u de bovenkant van de ananas afsnijdt en deze in de bodem plant, kan er een nieuwe ananasplant uitgroeien. Helaas voor ons gaat dat niet werken in ons koude klimaat.. En wilt u weten of een ananas rijp is? Dan kunt u het best even aan de ananas ruiken. Een zoete geur betekent meestal dat de ananas lekker en zoet is!

Gezond snoepen

Gezond snoepen

Dol op snoepen? Maar wilt u dit wel op een verantwoorde manier doen? Geniet dan extra van zomerfruit, zoals frambozen, rode besjes, bramen, blauwe bessen enz. Fruit waar boordevol vitamine C in zit. Dat is nog eens verantwoord snoepen! En ze zijn het allerlekkerst bij de groentespecialist!

Een gezonde maar pittige snack

Een gezonde maar pittige snack

Wie ooit wel eens een radijsje heeft gegeten weet dat deze groente een hele specifieke smaak heeft. Houdt u niet zo van de sterke, peperachtige smaak van radijsjes? Dan kunt u het beste het velletje eraf snijden, want wekelijks radijsjes eten is zo gek nog niet voor uw gezondheid! Ze bevatten namelijk veel voedingsstoffen en vezels en werken zelfs als een soort ontgiftingsmiddel tijdens het afvoeren van gifstoffen uit de nieren!
 

Donzig zacht en heerlijk sappig

Donzig zacht en heerlijk sappig

Perziken hebben over het algemeen een lekker zacht en pluizig schilletje en groeien aan een roze bloesemboom in landen met een warm klimaat. De schil kunt u overigens gewoon eten. Eet u toch liever een perzik zonder schil? Bij rijpe perziken trekt u de schil er zo vanaf. Niet rijpe perziken kunt u even onderdompelen in kokend water, hierna kunt u heel makkelijk het velletje lostrekken.

De kers op de taart

De kers op de taart

Deze uitdrukking gebruiken we meestal om aan te geven dat we een hoogtepunt hebben bereikt in een bepaald opzicht. Maar kersen gebruiken we natuurlijk ook letterlijk op of in een taart. Er bestaan twee soorten kersen, zure en zoete. De zure kersen gebruikt men meestal in taarten en jam. Zoete kersen worden meestal vers gegeten. Kersen zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn dus lekker gezond!

Prinsessenboontje

Prinsessenboontje

In de volksmond worden sperziebonen ook wel prinsessenbonen genoemd. De naam sperzieboon is vervolgens weer afgeleid van de naam “aspergieboontje” omdat de sperziebonen vroeger op dezelfde manier werden bereid als asperges: met boter en nootmuskaat. De sperziebonen zijn in het voorjaar en in de zomer op zijn lekkerst, want dan worden ze in Nederland geteeld!

Het zomerkoninkje

Het zomerkoninkje

De aardbei wordt in de volksmond ook wel eens ‘Zomerkoninkje’ genoemd. Deze naam heeft de aardbei te danken aan het feit dat hij rijpt in de zomer en zijn groene kroontje bij de steel. Wist u dat de aardbei zijn naam te danken heeft aan het feit dat hij zo dichtbij de aarde groeit? Vandaar de naam ‘aard’. ‘Bei’ ontleent zich vervolgens aan het Franse woord ‘baie’ wat bes betekent.

Richard van der Weerd

Weverstraat 21
6862 DJ Oosterbeek
(026) 333 48 90
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten