Richard van der Weerd

Weverstraat 21
6862 DJ Oosterbeek
(026) 333 48 90

Stichting DEG

Ons bedrijf heeft zich aangesloten bij een kwaliteitsgilde van groentemannen. Dit kwaliteitsgilde heeft de naam: Stichting De Echte Groenteman (DEG).

Om zich hierbij te kunnen aansluiten moet men aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. De voorwaarden zijn opgesteld door het bestuur van De Echte Groenteman. Deze voorwaarden hebben betrekking op:

De kwaliteit van de verkochte artikelen
Het assortiment
Het werken onder hygiënische omstandigheden
Klantvriendelijkheid
De inrichting van het bedrijf

Stichting DEG
Gestelde eisen

Gestelde eisen

De eisen die de stichting aan haar leden stelt zijn in vele opzichten zwaarder dan de wettelijke regelgeving.

Om dit te controleren en waarborgen wordt elke echte groenteman vestiging diverse malen per jaar bezocht en aan een aantal uitgebreide inspecties onderworpen.

U kunt hierbij denken aan bacteriologische controles, een zeer uitgebreide winkelscan, mysterieshopping en consumentenpanels. Al deze bezoeken vinden onaangekondigd plaats. En natuurlijk houden wij als collega's elkaar keer op keer weer scherp en alert.

 

Voedselveiligheid

Wij zijn trots!
Als Stichting De Echte Groenteman zijn wij trots op onze aangeslotenen die actief bezig zijn met voedselveiligheid. Als stichting zijn wij er dan ook trots op dat diverse van onze aangeslotenen, als eersten van Nederland in de detailhandel, een HACCP certificaat hebben behaald.

Controle
Om de kwaliteit van onze bereide producten te waarborgen wordt elke echte groenteman periodiek gecontroleerd door een onafhankelijk bacteriologisch controle buro.Aan de hand van diverse checklisten wordt het gehele bedrijf doorlopen en hier wordt een rapportage van gemaakt. Evt. verbeterpunten worden met bedrijfsleiding en medewerkers doorgesproken.

Productmonsters
Om de voedselveiligheid voor de consument te waarborgen worden er van diverse bereide producten monsters genomen.Deze monsters worden in een laboratorium gecontroleerd op de aanwezigheid van ziekte-verwekkende micro organismen, voedselveiligheid, houdbaarheid en overige bacteriologische waarden. Om controle uit te oefenen op het productieproces worden er ook diverse oppervlakteproeven genomen van bijv. Snijmachines, messen, mengbakken enz. enz.

Richard van der Weerd

Weverstraat 21
6862 DJ Oosterbeek
(026) 333 48 90

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten